AnandaGiri
Ananda Giri (Geboren 11 mei 1975)

Ananda Giri, OWA senior faculteit, heeft de afgelopen 23 jaar een centrale rol gespeeld om miljoenen mensen wereldwijd te helpen genieten van conflict vrije en liefdevolle relaties. Zijn eenvoudige, doch diepgaande verwoording van universele waarheden, gekoppeld aan zijn humoristische, hartverwarmende en niet-oordelende aard heeft menigeen geïnspireerd en raakt mensen binnen alle maatschappelijke lagen, waaronder ook gekende personaliteiten zoals Anthony Robbins en echtgenote Sage Robbins, Eckhart Tolle, Gerard Butler, om slechts enkelen van hen te vermelden.

Het afgelopen decennium heeft Ananda Giri gesproken op congressen in Los Angeles, Tokyo, Stockholm, Moskou, Adelaide, Sydney, Sao Paulo, Hannover, Berlin, en Tai Pei. Hij werd twee jaar op rij als gastspreker uitgenodigd tijdens de prestigieuze conventie van het "Aspen Institute" en neemt verder ook alle internationale activiteiten van One World Academy onder zijn hoede.

Tussen 1999-2006, onder begeleiding van OWA stichter Krishna, engageerde hij zich actief in tal van plattelandsontwikkelingsprojecten in Zuid India, waarmee hij een bijdrage leverde aan sociale ontwikkeling van een 150-tal dorpen. Tot op de dag van vandaag nog wordt hij in deze dorpen geliefd, gerespecteerd en warmhartig herinnerd voor de diepgaande transitie die hij teweeg bracht in hun leven. Meer recent was hij deel van ‘Healing the Gulf’, een goed doel initiatief van de OWA Foundation beoogd om fysieke, emotionele en spirituele ondersteuning te bieden aan de slachtoffers van de Golf staten in de US n.a.v. de olieramp van 2010 en de Tornado in Tuscaloosa in 2011.

In zijn vroege kinderjaren, bracht een reeks existentiële ervaringen hem er toe toe te treden tot de Jeevashram school, opgericht door Sri Bhagavan op diens 11 jarige leeftijd. Hier ontmoette hij Krishna, sindsdien zijn vriend en mentor.


“Ananda Giri laat zijn sporen na in de harten van iedereen die hem ontmoet. Hij reikt tot in de essentie van eenieder in zijn publiek en wijst ze zacht de weg naar huis, naar de ware essentie van hun zijn. Zijn verhalen inspireren, zijn humor boeit en zijn aanwezigheid lost pijn en verdriet op”
~ Marci Shimoff, NY Times bestseller auteur, Happy for No Reason en hoofdrol/leraar in The Secret.